Veel mensen denken dat alleen grote bedrijven doelwit zijn van hackers, maar dat is niet waar! Ook het MKB is een populair doelwit. Hier zijn enkele redenen waarom ook jouw bedrijf kwetsbaar kan zijn:

🎯 Gemakkelijk doelwit
Grote bedrijven hebben vaak geavanceerde beveiligingssystemen. Veel kleine bedrijven denken dat ze te klein zijn om gehackt te worden en investeren daarom minder in beveiliging. Dit maakt ze juist een makkelijker doelwit. Meer dan de helft van de cyberaanvallen is gericht op MKB-bedrijven.

🤖 Hackersgroepen zijn goed geautomatiseerd
Robots van hackers speuren continu het internet af. Op het moment dat ze een open deur vinden, gaan ze kijken welke kwetsbaarheden in de systemen te misbruiken zijn.

💻 Verregaande digitalisering
In Nederland lopen we voorop met het gebruik van digitale systemen. De meeste productie hangt af van digitale opslag. Als je gehackt wordt kun je niet meer op het papieren archief terugvallen voor herstel.

Een cyberaanval kan je veel geld kosten. Denk aan herstelkosten, verloren productietijd en reputatieschade. Voor een klein bedrijf kunnen deze kosten fataal zijn. Onderzoek van de Rabobank wijst uit dat 60% van de MKB-bedrijven die gehackt worden binnen 6 maanden failliet gaat.

Zorg dus dat je goed beveiligd bent en je back-up op orde is!

Wil je mijn hulp hierbij? Neem dan contact met me op.

Hinke

P.S. Hackers buiten de deur houden is slechts één onderdeel van mijn “Grip op IT Checklist”.

Met deze checklist krijg je meer grip op je IT, houd je hackers buiten de deur en bespaar je kosten.

Wil je de checklist ontvangen? Stuur me een bericht.